17-12-03

Insalata di rucola e pomodori (sla van rucola en tomaten)

Dit keer een heel simpele, maar wel erg smakelijke salade. Vermits de salade zo eenvoudig is, moet je er wel voor zorgen dat de ingrediënten die je gebruikt uiterst vers zijn.
3 rijpe tomaten – 1 busseltje rucola – 1 doos maïs – olijfolie – zout

Was de tomaten, snijd ze in stukken en haal de zaadjes eruit. Snijd de rucola in stukken. In een slakom doe je de tomaten, rucola en de uitgelekte maïs. Werk af met goede olijfolie en zout,. Je kan er eventueel nog wat stukjes mozzarella bij doen. Meng alles goed en dien op.
Buon appetito!

22:42 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-12-03

Patate alla veneziana (aardappelen op Venetiaanse wijze)

Dit bijgerecht bij gebraden vlees of vis zag ik vorige week op de RAI.
Ingrediënten : 8 grote aardappelen - 1 ui - een bosje peterselie - 50 gr boter - olijfolie extravergine - zout

Je schilt de aardappelen, wast ze en snijd ze in kleine blokjes. In een pan warm je de boter en olie op. Je doet er de fijngesnipperde ui in en laat de aardappelen op een zacht vuur bakken. Je moet de aardappelen dikwijls omroeren. Op het einde van de kooktijd (20-30 minuten naargelang de grootte van de stukjes) voeg je zout en fijngesneden peterselie toe.
Buon appetito!

20:52 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zucchine ripiene al tonno (gevulde courgettes met tonijn)

Voor dit voorgerechtje haal je in huis : 4 middelgrote courgettes – 200 gr tonijn in olie – 200 gr gemalen grana padana – 3 eieren –enkele kappertjes - een beetje ansjovispasta – peterselie - paneermeel – zout – peper – nootmuskaat.-boter - olijfolie

Laat de courgettes ca. 5 minuten koken, zodat ze ongeveer halfgaar (letterlijk dan!) zijn. Giet af en laat ze afkoelen.
Neem een schotel en doe er de uitgelekte tonijn, kaas, een ei, de fijngesneden peterselie en een lepeltje ansjovispasta in. Bewerk dit alles met een vork, zodat je een gladde massa bekomt (als het te slap wordt, kan je nog wat kaas toevoegen). Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
Snijd de courgettes in de lengte doormidden en haal het vruchtvlees er uit met een lepeltje. Voeg dit samen met de kappertjes bij de tonijn, meng alles goed en vul de halve courgettes terug met dit mengsel. Bestrooi met paneermeel, wat boter en olijfolie. Leg dit nu in een ingeboterde vuurvaste schotel in een oven van 180° C gedurende 15-20 minuten..
Buon appetito!

20:44 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |