22-01-04

Flan o soufflé di spinaci (flan met spinazie)

Ziehier een recept van de grootmoeder van Daniela van Jumpy. Zeker het proberen waard!
Ingrediënten : 6 eieren - geraspte parmezaan - zout - peper - 150 gr boter - look - bechamelsaus - 500 gr spinazie

Kook de spinazie en snijd ze fijn. Bak ze in de boter met de look en een beetje zout. Bereid een bechamelsaus en laat die wat afkoelen. Doe de helft bij de spinazie met een beetje parmezaan en 2 eierdooiers.
Klop ondertussen de eiwitten stevig op. Voeg 1/3 bij de spinazie en de rest doe je samen met de 4 eierdooiers bij de andere helft van de bechamelsaus. Doe wat paneermeel in een bakvorm (eigenlijk is het best een vorm met een gat in het midden te nemen met gladde zijkanten). Giet er het spinaziemengsel in en kook een half uur au-bain marie in de oven.
Opletten dat je de oven niet opent terwijl de flan bakt, want dan zakt hij ineen.
Buon appetito!
Dit is een recept van :Gloria, Jumpy

12:02 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.