31-01-04

Indivia gratinata (Gegratineerd witloof)

In Italië heet ons witloof indivia belga (Belgische andijvie). Het wordt er beschouwd als een echte delikatesse (wat het ook is natuurlijk).
Voor dit bijgerecht heb je nodig :
4 stronken witloof - 60gr boter - 3 lepels gemalen parmezaan - 1 citroen - zout en peper

Bereiding :
Was de stronken witloof, snijd ze in twee, haal het centrale gedeelte eruit, was de twee helften, laat ca. 3 minuten koken in gezouten water en giet af.
Doe de helft van de boter in een kom en laat de witloofstronken zachtjes stoven, besprenkel ze met het sap van de citroen, doe er een pollepel water bij, kruid met peper en zout en laat gedurende 15 - 20 minuten verder stoven op een zacht vuur.
Giet de halve witloofstronken af, leg ze in één laag in een ingeboterde ovenschaal. Strijk ze in met de overgebleven, gesmolten boter en overstrooi met gemalen parmezaan.
Laat ze 10 - 12 minuten gratineren in een op 180°C voorverwarmde oven. Dien warm op.
Buon appetito!
Recept : Spaghettitaliani

17:55 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.