31-01-04

Indivia gratinata (Gegratineerd witloof)

In Italië heet ons witloof indivia belga (Belgische andijvie). Het wordt er beschouwd als een echte delikatesse (wat het ook is natuurlijk).
Voor dit bijgerecht heb je nodig :
4 stronken witloof - 60gr boter - 3 lepels gemalen parmezaan - 1 citroen - zout en peper

Bereiding :
Was de stronken witloof, snijd ze in twee, haal het centrale gedeelte eruit, was de twee helften, laat ca. 3 minuten koken in gezouten water en giet af.
Doe de helft van de boter in een kom en laat de witloofstronken zachtjes stoven, besprenkel ze met het sap van de citroen, doe er een pollepel water bij, kruid met peper en zout en laat gedurende 15 - 20 minuten verder stoven op een zacht vuur.
Giet de halve witloofstronken af, leg ze in één laag in een ingeboterde ovenschaal. Strijk ze in met de overgebleven, gesmolten boter en overstrooi met gemalen parmezaan.
Laat ze 10 - 12 minuten gratineren in een op 180°C voorverwarmde oven. Dien warm op.
Buon appetito!
Recept : Spaghettitaliani

17:55 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-01-04

Flan o soufflé di spinaci (flan met spinazie)

Ziehier een recept van de grootmoeder van Daniela van Jumpy. Zeker het proberen waard!
Ingrediënten : 6 eieren - geraspte parmezaan - zout - peper - 150 gr boter - look - bechamelsaus - 500 gr spinazie

Kook de spinazie en snijd ze fijn. Bak ze in de boter met de look en een beetje zout. Bereid een bechamelsaus en laat die wat afkoelen. Doe de helft bij de spinazie met een beetje parmezaan en 2 eierdooiers.
Klop ondertussen de eiwitten stevig op. Voeg 1/3 bij de spinazie en de rest doe je samen met de 4 eierdooiers bij de andere helft van de bechamelsaus. Doe wat paneermeel in een bakvorm (eigenlijk is het best een vorm met een gat in het midden te nemen met gladde zijkanten). Giet er het spinaziemengsel in en kook een half uur au-bain marie in de oven.
Opletten dat je de oven niet opent terwijl de flan bakt, want dan zakt hij ineen.
Buon appetito!
Dit is een recept van :Gloria, Jumpy

12:02 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-01-04

Broccoletti alla romana (broccoli op zijn Romeins)

Voor dit bijgerechtje heb je nodig : 500 gr broccoli - 2 eetlepels olijfolie - 2 knoflookteentjes - 1 pepertje - zout

Was de broccoli. Verwijder de bladeren en de dikke steeltjes. Kook enkele minuten in kokend water. Giet af en houd ze warm. Warm de olijfolie op in een pan. Doe er de knoflook bij en ook het pepertje. Als de look bruin is, haal je hem uit de pan en doet er de broccoli bij. Kruid met zout. Laat de broccoli dan garen tot hij zacht is, maar toch nog knapperig.
Past goed bij elke vleesgerecht.

Buon appetito!
Met dank voor het recept en de foto's aan :Italian made.com

14:34 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |