01-02-04

Canederli (broodknoedels uit Trentino - Alto Adige)

Overal in Italië komen wel "gnocchi" op tafel, een soort knoedels. Deze broodknoedels komen natuurlijk oorspronkelijk uit "thuisland" Oostenrijk, maar het recept werd aangepast aan de smaak en de gewoonten van de "trentini". Dit is het recept zoals het in Val di Fiemme klaargemaakt wordt :
Ingrediënten : 500 gr oud brood - melk - 3 eiers - 1 ui - Peterselie - 100 gr gerookt spek - Lucanica (dit is een soort salami, gemaakt van varkensvlees. Vind je die niet, dan doe je er gewoon wat meer spek bij) - 150 gr mortadella

Het brood snijd je in blokjes en laat het wat weken in de melk (opletten dat het niet te slap wordt). Giet de overtollige melk weg en doe er de eieren bij, de peterselie en de ui, die je fijngehakt hebt en het uiterst fijn gehakt spek met de mortadella die je in kleine stukjes gesneden hebt.
Bewerk dit alles goed met de handen en voeg er nog ca. 5 eetlepels bloem bij. Meng alles zorgvuldig dooreen. Op een werkvlak, dat met bloem bestoven is, maak je de balletjes, de "canederli", ter grootte van een appelsien. Draai ze nog eens door de bloem en laat ze dan ca. 15 minuten koken in bouillon.
De canederli kunnen in de bouillon opgediend worden ofwel afgegoten worden en dan opgediend als bijgerecht bij goelasch of brochettes.

Buon appetito !
Met dank voor het recept en de foto aan :Valdifiemme.it

10:55 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.