08-02-04

Contorno di funghi e patate (Bijgerecht met paddestoelen en aardappelen)

Ingrediënten :
400 gr gemengde paddestoelen - 4 aardappelen - olijfolie - boter - fijne kruiden - laurier - peterselie - rozemarijn - paprikapoeder (niet pikant) - zout - 1 glaasje marsala

Bereiding :
Bereid de paddestoelen : In een pan doe je de olijfolie, paddestoelen, kruiden, de marsala en wat zout. Laat op een matig vuur inkoken tot het vocht verdampt is. Indien nodig kan je nog wat water toevoegen.
De aardappels, geschild en in stukken gesneden, worden in de oven op 180°C gebakken (Om dit vlugger klaar te hebben, kan je eventueel de aardappelen een tiental minuutjes voorkoken), overstrooid met rozemarijn, salie en besprenkeld met olijfolie.
Op het einde van de baktijd wordt de paprika en wat zout toegevoegd.
Buon appetito!

15:29 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-02-04

Peperonata (Paprikastoofpotje)

De traditionele Italiaanse peperonata is een werkje van lange duur, maar met de snelkookpan maak je het heel wat vlugger klaar.
Ingrediënten :

500 gr tomaten - 1 kg paprika's - 1/2 glas olijfolie - 1 ui - 1 handvol basilicum - peper - zout

Bereiding :
Haal de steeltjes van de paprika's, snijd ze in repen, haal de zaden eruit en was ze.

Laat de olie warmen in de snelkookpan. Doe er de fijngesneden ui bij,en ook de ontpelde,ontpitte en in stukken gesneden tomaten, de paprika's en de basilicum. Kruid met zout en roer dooreen.
Sluit de snelkookpan. Zodra het fluitsignaal begint, zet je het vuur wat zachter en laat nog ca. 15 minuten stoven.
Buon appetito!
Recept : Spaghettitaliani

08:51 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-02-04

Canederli (broodknoedels uit Trentino - Alto Adige)

Overal in Italië komen wel "gnocchi" op tafel, een soort knoedels. Deze broodknoedels komen natuurlijk oorspronkelijk uit "thuisland" Oostenrijk, maar het recept werd aangepast aan de smaak en de gewoonten van de "trentini". Dit is het recept zoals het in Val di Fiemme klaargemaakt wordt :
Ingrediënten : 500 gr oud brood - melk - 3 eiers - 1 ui - Peterselie - 100 gr gerookt spek - Lucanica (dit is een soort salami, gemaakt van varkensvlees. Vind je die niet, dan doe je er gewoon wat meer spek bij) - 150 gr mortadella

Het brood snijd je in blokjes en laat het wat weken in de melk (opletten dat het niet te slap wordt). Giet de overtollige melk weg en doe er de eieren bij, de peterselie en de ui, die je fijngehakt hebt en het uiterst fijn gehakt spek met de mortadella die je in kleine stukjes gesneden hebt.
Bewerk dit alles goed met de handen en voeg er nog ca. 5 eetlepels bloem bij. Meng alles zorgvuldig dooreen. Op een werkvlak, dat met bloem bestoven is, maak je de balletjes, de "canederli", ter grootte van een appelsien. Draai ze nog eens door de bloem en laat ze dan ca. 15 minuten koken in bouillon.
De canederli kunnen in de bouillon opgediend worden ofwel afgegoten worden en dan opgediend als bijgerecht bij goelasch of brochettes.

Buon appetito !
Met dank voor het recept en de foto aan :Valdifiemme.it

10:55 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |