11-03-04

Pomodori al forno (Tomaten in de oven)

Ingrediënten :
6 grote tomaten - 80 gr gekookte ham - 2 lepels room - 2 eieren - 1 ui - peterselie - olijfolie extra vergine - zout

Bereiding :
Snijd het bovenste kapje van de tomaat en houd het apart. Haal het binnenste deel van de tomaat uit. (Als de tomaat niet blijft rechtstaan, kan je een stukje van de onderkant snijden.)
Snijd de ui, de ham en de peterselie fijn. Doe er het vruchtvlees van de tomaten, de losgeklopte eieren en de room bij tot je een homogeen mengsel krijgt.
Vul de tomaten nu met het verkregen mengsel en zet het kapje er terug op.
Zet de tomaten nu in een vuurvaste schotel en laat 20 minuten bakken in een oven van 160°C. Zodra de tomaten klaar zijn, besprenkel je ze met wat olijfolie.

Buon appetito!
Recept : Intrage

11:59 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.