22-03-04

Insalata di riso, cannellini e radicchio rosso (Salade van rijst, bonen en radicchio)

Kookcursussen zijn ook in Italië heel populair. Dit is een recept van een school in Mestre, bij Venetië. Nog meer foto's van de gerechten die ze er klaarmaken vind je bij een leerlinge van de cursus : Angela Trocino

Ingrediënten :
300 gr rijst superfino (extra fijne rijst) - 200 gr slablaadjes van radicchio rosso - 100 gr gerookte hesp in blokjes (of spek) - 150 gr salami in blokjes - 1 lepel gehakte peterselie of basilicum - 200 gr gekookte witte bonen - 100 gr parmezaan in schilfers - 2 eetlepels wijnazijn - 5 eetlepels olijfolie met knoflook - zout - peper

Bereiding :
Kook de 300 gr rijst "al dente" en spoel onmiddellijk af onder koud water. Laat goed uitlekken.
Was 200 gr van de rode radicchiosla. Houd 6 blaadjes apart voor de versiering en snijd de rest van de slablaadjes in fijne reepjes.
Snijd de ham en de salami in blokjes. Meng in een kom de rijst, de radicchio, het vlees, de gekookte bonen en de schilfers parmezaan. Maak de sla aan met een vinaigrette van azijn, olie, peper en zout.
Leg de sla op een serveerschotel, versier met de overgehouden slablaadjes en bestrooi met gehakte peterselie en basilicum.

Buon appetito !

Met dank voor het recept aan : Kookcursus Peccati di gola

10:11 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.