23-03-04

Insalata di barbabietole rosse, arance e parmigiano (Salade van rode bieten, appelsienen en parmezaan)

Ingrediënten :
600 gr gekookte rode bieten - 3 appelsienen, gepeld en in partjes gesneden - 40 gr gepelde walnoten - 3 lepels appelsiensap - 1 lepel citroensap - zout - peper - 3 lepels olijfolie extra vergine - 100 gr parmezaan in schilfers

Bereiding :
Droog de bieten af. Snijd ze in schijfjes en schik ze met de sinaasappelpartjes op een schotel.
Laat de noten ca. 10 minuten roosteren in een oven van 175°C tot ze beginnen te kleuren. Hak ze dan fijn en strooi ze over de bieten en appelsien.
Meng het appelsiensap met het citroensap en wat zout. Voeg geleidelijk een straaltje olijfolie toe en meng goed. Giet dit over de salade.
Strooi de schilfers parmezaan over de salade en kruid met versgemalen peper.

Buon appetito !

17:42 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.