26-03-04

Asparagi alle uova (Asperges met eieren)

Ingrediënten : 
1 kg asperges - 4 eieren - peterselie - 1 citroen - 4 à 5 lepels olie - peper - zout - sla - tomaat

Bereiding :
Schil de asperges.  Kook ze in gezouten water.  Laat uitlekken op een keukenhanddoek en snijd de harde uiteinden eraf.
Leg de eieren in kokend water en laat ze op een matig vuur 6 - 7 minuten koken.  Koel ze onmiddellijk af onder koud water, pel ze en bewaar ze in lauw water tot je ze nodig hebt..
Meng de olijfolie met het sap van de citroen, peper en zout..
Leg de asperges op een serveerschotel, op een bedje van sla en schijfjes tomaat, met de punten naar het midden.  Doe er in het midden van de asperges wat gehakte peterselie over en schijfjes ei.  Overgiet met de vinaigrette en dien op.

 Buon appetito !

14:32 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.