26-03-04

Carciofi alla romana (Artisjokken op Romeinse wijze)

Ingrediënten : 
4 artisjokken - sap van 2 citroenen - 2 teentjes look - 2 sjalotten - 1 bosje peterselie -fijngesneden munt - 50 gr zwarte olijven - ca.3 dl olijfolie - ca. 1,5 dl vleesbouillon - 1/2 glas witte wijn - 100 gr paneermeel - zout - peper

Bereiding :
Reinig de artisjokken.  Snijd het bovenste scherpe derde deel van de artisjok.  Gooi de harde buitenste bladeren weg.  Snijd de stelen af op 5 - 6 cm en schil ze.  Snijd de artisjok tot op de bodem doormidden en haal het hooi eruit.  Leg ze in water met citroensap, zodat ze hun kleur behouden.
Pel de knoflook en de sjalotjes.  Hak ze fijn.  Snijd de olijven in fijne stukjes. 
Warm de olie op.  Fruit hierin de look en de sjalotten.  Voeg de fijngehakte peterselie toe, samen met de munt, de olijven en het paneermeel .  Kruid met peper en zout..
Vul de artisjokken met dit mengsel.  Leg de artisjokken dicht tegen elkaar in een ovenschaal en overgiet ze tot ze ongeveer 1/3 onder staan met 2/3 olie en 1/3  bouillon .  Dek af en laat ca. 10 - 15 minuten koken.  Voeg dan de witte wijn toe en laat op een zacht vuur verder koken tot het vocht ingekookt is.
Als de artisjokken gaar zijn, snijd je ze in de lengte middendoor en dient ze warm of koud op.

 Buon appetito !

Recept : Zia Angie

15:00 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.