02-06-04

Zucchine ripiene alla ricotta (Courgettes gevuld met ricotta)

Ingrediënten :
4 courgettes - 150 gr ricotta - 1 ei - 2 teentjes look - 50 gr paneermeel - 2 lepels gehakte peterselie - 2 koffielepels oregano - 3 lepels melk - 3 lepels geraspte parmezaan - peper - zout

Bereiding :
Was de courgettes zorgvuldig af onder koud stromend water.  Kook ze in gezouten water en als ze zacht beginnen worden, giet je ze af en laat ze enkele minuten afkoelen.
Snijd de courgettes in de lengte in twee, haal het vruchtvlees eruit, maar zorg ervoor dat je de schil niet beschadigt.
Ondertussen meng je het paneermeel met de melk, de fijngesnipperde look, het ei, de peterselie, oregano, parmezaan, ricotta, peper en zout.  Meng alles dooreen tot je een homogeen, zacht mengsel hebt.
Vul daarmee de courgettes.  Leg ze in een beboterde ovenschotel en bak 10 minuten op 180°C.  Dien warm op.

Buon appetito!

15:03 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.