02-06-04

Zucchine ripiene alla ricotta (Courgettes gevuld met ricotta)

Ingrediënten :
4 courgettes - 150 gr ricotta - 1 ei - 2 teentjes look - 50 gr paneermeel - 2 lepels gehakte peterselie - 2 koffielepels oregano - 3 lepels melk - 3 lepels geraspte parmezaan - peper - zout

Bereiding :
Was de courgettes zorgvuldig af onder koud stromend water.  Kook ze in gezouten water en als ze zacht beginnen worden, giet je ze af en laat ze enkele minuten afkoelen.
Snijd de courgettes in de lengte in twee, haal het vruchtvlees eruit, maar zorg ervoor dat je de schil niet beschadigt.
Ondertussen meng je het paneermeel met de melk, de fijngesnipperde look, het ei, de peterselie, oregano, parmezaan, ricotta, peper en zout.  Meng alles dooreen tot je een homogeen, zacht mengsel hebt.
Vul daarmee de courgettes.  Leg ze in een beboterde ovenschotel en bak 10 minuten op 180°C.  Dien warm op.

Buon appetito!

15:03 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Insalata di avocado (Avocadosalade)

Ingrediënten :
4 tomaten - 2 avocado's - 250 gr mozzarella - oregano - olie - zout - 1/2 citroen

Bereiding :
Pel de tomaten.  Verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes.
Snijd het vruchtvlees van de avocado's in blokjes.  Besprenkel ze met citroensap zodat ze niet verkleuren.  Snijd ook de mozzarella in blokjes.
Meng alle ingrediënten in een slakom.  Werk af met oregano, peper, een snuifje zout en wat olijfolie.

Buon appetito!

14:25 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |