20-11-04

Soufflé di cavolfiori e broccoli (Bloemkool - broccoli soufflé)

Ingrediënten :
350 gr broccoli - 350 gr bloemkool - 250 ml bechamelsaus - 6 eetlepels geraspste parmezaan - 1 ei - nootmuskaat

Bereiding :
Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes en kook ze gaar.
Maak een bechamelsaus : smelt boter.  Roer er de bloem goed door en laat enkele minuten op het vuur staan.  Giet er de koude melk bij.  Kruid met peper en zout en nootmuskaat.  Als de saus ingedikt is, doe je er het ei en de kaas bij.  Roer goed dooreen met een houten lepel.
Schep de groenten over in ingeboterde soufflévormpjes.  Giet er voorzichtig de bechamelsaus over.  Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Als de soufflé omhoog komt en een goudbruiine kleur heeft, haal je hem uit de oven. Haal de soufflé uit de vorm en dien op.

Buon appetito!

16:38 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.