20-11-04

Soufflé di cavolfiori e broccoli (Bloemkool - broccoli soufflé)

Ingrediënten :
350 gr broccoli - 350 gr bloemkool - 250 ml bechamelsaus - 6 eetlepels geraspste parmezaan - 1 ei - nootmuskaat

Bereiding :
Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes en kook ze gaar.
Maak een bechamelsaus : smelt boter.  Roer er de bloem goed door en laat enkele minuten op het vuur staan.  Giet er de koude melk bij.  Kruid met peper en zout en nootmuskaat.  Als de saus ingedikt is, doe je er het ei en de kaas bij.  Roer goed dooreen met een houten lepel.
Schep de groenten over in ingeboterde soufflévormpjes.  Giet er voorzichtig de bechamelsaus over.  Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Als de soufflé omhoog komt en een goudbruiine kleur heeft, haal je hem uit de oven. Haal de soufflé uit de vorm en dien op.

Buon appetito!

16:38 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Melanzane con salsa di pomodoro e olive (Aubergines met tomatensaus en olijven)

Ingrediënten :
2 aubergines - 6 eetlepels olijfolie - 1 ui - 400 gr gepelde tomaten - 1 rode paprika - 100 gr zwarte olijven - 4 eetlepels basilicum - peper - zout

Bereiding :
Snijd de aubergines in schijven.  Verhit 4 eetlepels olijfolie en bak de aubergines, een paar per keer, hierin aan beide kanten.  Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote kom en fruit hierin de gesnipperde ui, tot hij glazig wordt.  Voeg dan de in blokjes gesneden paprika toe, de olijven en de tomaten.  Breng aan de kook en laat, zonder deksel, nog 10 minuten koken.  Kruid met peper en zout en de gehakte basilicum.
Dien de aubergines op met deze saus.

Buon appetito!

16:31 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Insalata con funghi e zucchine (Salade van paddestoelen en courgettes)

Ingrediënten :
100 gr champignons - 100 gr tomaten - 3 courgettes - 2 groene paprika's - 4 eetlepels olijfolie - 2 eetlepels citrroensap - 2 eetlepels peterselie - peper - zout

Bereiding :
Was de courgettes en kook ze tot ze zacht zijn.  Snijd ze in schijfjes.
Snijd de tomaten in blokjes en de champignons en paprika's in schijven.
Besprenkel met olijfolie en citroensap.  Bestrooi met gehakte peterselie, peper en zout.
Meng voorzichtig met een houten lepel en dien op.

Buon appetito!

16:20 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Patate al forno con porri e olive (Aardappelen in de oven met prei en olijven)

Ingrediënten :
2 preistengels - 350 ml bouillon - 1 eetlepel tijm - 2 eetlepels olijfolie - 1 kg aardappelen - 8 olijven - 50 gr geraspte parmezaan - peper - zout

Bereiding :
Snijd de prei in ringen,  de aardappels en olijven in schijven.
Verwarm de oven op 180°C.  Boter een ovenvaste schotel in.
Verhit de olijfolie en bak hierin eerst de preiringen.  Voeg daarna de aardappelen en tijm toe.  Bevochtig met de hete bouillon.  Roer dooreen met een houten lepel en laat nog 5 minuten koken.
Haal de aardappelen eruit en leg ze in de ovenschotel.  Bestrooi gelijkmatig met de parmezaan en de stukjes olijf.  Kruid met peper en zout.
Leg de prei langs de boorden van de schotel.  Zet in de oven en laat ca. 30 minuten bakken.  Dien onmiddellijk op.

Buon appetito!

16:02 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Cavolfiore alla pizzaiola (Bloemkool alla pizzaiola)

Ingrediënten :
1 bloemkool - een handvol olijven - 1 doos gepelde tomaten in blokjes - kappertjes - olijfolie - zout - 1 chilipepertje - 2 teentjes look - oregano

Bereiding :
Kook de bloemkool gaar,  giet af en verdeel ze in roosjes.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan .  Fruit hierin de fijngesnipperde look en chilipepertje (zonder zaadjes).  Voeg de tomaten toe, enkele kappertjes, de ontpitte olijven en laat ca. 15 - 20 minuten koken tot het vocht verdampt is.
Voeg de bloemkoolroosjes toe.  Laat nog 5 minuten koken.  Bestrooi met veel oregano en dien op.

Buon appetito!

15:50 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bocconcini di patate e formaggio (Hapjes van aardappelen en kaas)

Ingrediënten :
160 gr romige verse kaas - 3 aardappelen - zout - peper - bieslook - olie

Bereiding :
Kook de aardappeln in de schil in ca. 20 minuten gaar.
Snijd de bieslook in ringetjes.
Pel de warme aardappelen.  Plet ze met een vork.  Voeg de kaas, peper en zout toe en meng goed.
Olie een bakplaat in en maak met een lepel hoopjes van het mengsel, die je op de bakplaat legt.
Zet in een voorverwarmde oven van 220°C en laat 7 - 8 minuten bakken.
Dien warm op, versierd met bieslook.

Buon appetito!

15:08 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Purè di cavolini di Bruxelles (Puree van spruitjes)

Ingrediënten :
1 kg spruitjes - 1 koffielepel paprikapoeder - 20 gr boter - 1/2 liter magere melk - 2 lepels room - zout

Bereiding :
Was de spruitjes en kook ze minstens 20 minuten in ruim gezouten water.  Giet ze af en mix  ze tot een creme.
Doe de puree in een pan.  Kruid met paprika en zout.  Meng goed en voeg melk en room toe. Zet de pan gedurende ca. 8 minuten op een matig vuur, zodat de melk opgenomen wordt.
Vooraleer het vuur te doven, voeg je de boter bij.
Dien de puree warm op met enkele hele spruitjes.  Geef er eventueel broodkorstjes bij.

Buon appetito!

14:58 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Peperoni con tonno e zucchine (Paprika's met tonijn en courgettes)

Ingrediënten :
5 gele paprika's - 300 gr courgettes - 100 gr rijst - 250 gr tonijn in eigen nat - 1 ui - 50 gr peterselie - 6 lepels olijfolie - 2 lepels mayonaise - 1 koffielepel mosterd - 1/2 citroen - 1 snuifje paprika - peper - zout

Bereiding :
Kook de rijst gaar.
Pel de paprika's.  Snijd ze doormidden.  Verwijder de zaadlijsten.
Meng de fijngehakte peterselie, ui, 1 paprika en de tonijn.  Voeg 2 lepels olijfolie toe en kruid met peper en zout.
Was de courgettes en snijd ze in fijne schijfjes.  Doe ze in een kom en bestrooi met een lepel ui-paprikamengsel, 2 lepels olie, peper en zout.
Doe de mayonaise bij de rijst met 1 lepel citroensap, paprika, mosterd en zout.
Leg de schijfjes courgette op een schotel.  Leg de paprikahelften in het midden.  Vul ze eerst met de rijst en dan met het tonijnmnengsel.  Besprenkel met wat olijfolie en bewaar ze fris tot het opdienen.

Buon appetito!

14:51 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Carote all'anice (Wortels met anijs)

Ingrediënten :
500 gr wortels - 2 eetlepels boter - 1/2 koffielepel anijszaad -1/4 kop appelsiensap

Bereiding :
Schraap de wortels.  Snijd ze in schijfjes van ca 1 cm.  Kook de wortels in een pan met een bodempje water met zout tot ze gaar zijn.  Haal ze uit de pan en laat ze goed uitlekken.
Doe de boter en het anijszaad erbij en laat de wortels 1 minuut bakken.  Roer het appelsiensap erdoor en laat alles nog enkele minuten koken tot het goed warm is.

Buon appetito!

14:43 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Funghi in agrodolce : Zoetzure paddestoelen

Ingrediënten :
500 gr champignons - 1 glas room - 1 lepel suiker - 6 augurken op azijn - azijn - boter - peterselie - zout

Bereiding :
Reinig de champignons en snijd ze in schijfjes.  Bak ze met wat boter op een hevig vuur.  Kruid met zout.  Voeg suiker en 2 lepels azijn toe.  Laat verdampen en doof het vuur.
Meng de room met de fijngesneden augurkjes en een lepel gehakte peterselie.
Zet de pan terug op het vuur.  Meng er de room onder.  Breng opnieuw aan de kook en laat wat inkoken.  Doof het vuur en dien op.

Buon appetito!

14:37 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zucchini in agrodolce (Zoetzure courgettes)

Ingrediënten :
3 eetlepels boter - 2 eetlepels olijfolie - ca. 750 gr courgettes - 1 rode ui - zout - peper - wijnazijn - citroensap - 1 teentje look - geraspte parmezaan - basilicum

Bereiding :
Smelt de boter in een pan.  Doe er de olie bij .
Snijd de courgettes in plakjes en bak ze aan beide kanten lichtbruin in de pan.  Haal ze uit de pan.
Snijd de ui in ringen.  Fruit ze in wat olijfollie.  Kruid met peper en zout.  Voeg wat azijn en citroensap toe. Meng alles goed dooreen. Haal de pan van het vuur.
Wrijf een ovenschotel in met knoflook.  Leg de helft van de courgettes in de schotel.  Daarop leg je de uien en tenslotte de rest van de courgettes.
Giet het azijnmengsel erover en bestrooi met geraspte parmezaan.
Zet in een oven van 175 ° C gedurende 15 minuten.  Versier met basilicumblaadjes en dien onmiddellijk op.

Buon appetito!

14:23 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |