17-03-05

Caponata con i peperoni (Caponata met paprika's)

Ingrediënten :
5 aubergines - 100 gr olijven - 2 paprika's (1 gele en 1 rode) - 50 gr kappertjes - 100 gr selderstengels - 3 rode uien - 1 tas tomatensaus - 30 gr suiker - 2 eetlepels witte azijn - rozijnen - pijnboompitten - olijfolie - 150 gr geroosterde amandelen - 3 hardgekookte eieren (facultatief)

Bereiding :
Snijd de aubergines in blokjes van 3 cm.  Bestrooi ze met grof zout en laat 1/2 uur uitlekken in een vergiet.  Spoel  ze af, droog ze af en bak ze in olijfolie.
Snijd de paprika's in blokjes van 2 cm en bak ze eveneens in olijfolie.
Blancheer de selderblokjes en bak ze daarna samen met de ui en de gehalveerde ontpitte olijven.  Voeg de pijnboompitten toe en de rozijnen (die je vooraf wat geweekt hebt).
Doe er dan de azijn bij waaraan je de suiker toegevoegd hebt.  Tenslotte doe je er de tomatensaus bij.  Kruid bij met zout en haal van het vuur.
Schep over op een serveerschotel.  Snijd de eieren in kwartjes.  Leg ze rond de groenten en strooi er enkele blaadjes basilicum en gehakte amandelen over.
Dien op met salami en mozzarellablokjes

Buon appetito!

Recept : Gennarino

15:11 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.