21-04-05

Crocchè di patate napoletani di Gighetto (Napoletaanse aardappelkroketten van Gighetto)

Naar het schijnt kan je de beste Napoletaanse aardappelkroketten eten bij Gighetto, een pizzeria in een klein dorpje bij Salerno. Ziehier het recept. Je kan de salami en mozzarella ook vervangen door bijvoorbeeld ansjovisfilets.

Ingrediënten :
1 kg aardappelen - 3 eigelen - 100 gr salami - 150 gr salami - 13 eetlepels geraspte parmezaan - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - peper - zout - nootmuskaat - bloem - broodkruim of paneermeel - olie

Bereiding :
Schil de aardappelen.  Kook ze gaar, giet ze af en pureer ze door een groentenzeef.  Voeg de eierdooiers, parmezaan, peterselie, peper, zout en nootmuskaat toe.  Laat afkoelen.
Maak er rolletjes van, die je in kleine stukken snijdt.  Druk in elk stukje wat salami en mozzarella.  Haal ze achtereenvolgens door de bloem, het opgeklopt eiwit en broodkruim of paneermeel.  Bak ze goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.

Buon appetito !

Recept : Zia Angie

12:12 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.