21-04-05

Verdure miste (gemengde groenten)

Ingrediënten :
300 gr aubergines - 200 gr courgettes - 200 gr champignons - 150 gr gele, rode en groene paprika's - 2 teentjes look k- 1 bosje peterselie - enkele basilicumblaadjes - olijfolie extravergine - zout

Bereiding :
Maak alle groenten schoon en snijd ze in dobbelsteentjes.  Bestrooi ze met zout en laat uitlekken.
Hak de peterselie, basilicum en look fijn en snijd de champignons in schijfjes.
Fruit de look en kruiden in wat olie.  Voeg de groenten toe en laat een tiental minuten sudderen.
Giet dit in een of twee glazen bokalen.  Sluit ze hermetisch af.  Bedek met een doek.
Zet ze in een kom met koud water dat je aan de kook brengt.  Als het water kookt, reken dan nog 10 minuten voor een perfekte sterilisatie.  Koel dan af onder stromend water.
Deze bereiding kan 2 maand bewaard worden en is uitermate geschikt om bij pasta of rijst te eten of opgewarmd als bijgerecht. Je kan natuurlijk ook andere groenten gebruiken hiervoor.

Buon appetito !

12:33 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.